miercuri, 16 iunie 2021

Despre oameni normali.

Este vorba domnul care așterne, pe fila Carpați.org (fie și nu chiar recent), despre Mihai Haret (1884-1940).

De fapt, acela preia spusele altcuiva, despre M. H. 


1.

În acea zonă umană, a respectivului domn, dar și a urmaritorilor acelui site, este de aplaudat sa execuți acel tip de texte/gesturi. 

Unele de creativitate minimă, altminteri.

Dar care semnalizează supunere, către regulile locurilor, respectiv mai-marii zonei aceleia - cu toții voitori de liniște, de non-conflict, pe acea arie. 

Supunerea aceea marchează un tip comun de atitudine. Neexistînd mai multe, nu exista contradicții, iar prin urmare nu se afla pe acolo tensiuni, cele perturbatoare de entități sociale. 

În consecință, creativitatea nu este foarte agreata în acele locuri. Și implicit dispare acea glandă. A noului. A originalului. 

2.

Ad078 face niște observații legate de textul pomenit anterior. Și la care autorul acelei preluări nu produce - în cei 12 ani scurși pînă azi - nici o remarcă.

Asta, pentru ca ii lipsește acea glandă, ce semnalizind ca pot exista și alte unghiuri asupra realității, decit i s-a spus în cocoonul său că functioneaza.

În schimb, sosesc mingiieri pe creștet, pentru ca nu gîndeste diferit, respectiv pentru contribuția - via intervenții de tipul articolului semnalat - la păstrarea atmosferei locurilor. 

De notat este ca nu intervin nici alții, cu vreun dat de părere de pe Carpați.org...

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu