miercuri, 2 iunie 2021

Asta e.

Asta e.
Mai exact mintea mea e captivă săptămînile (lunile) astea unui subiect oarecare...
Și nu pot pentru ca să evadez din acea orbită.

Îmi aduc aminte de o zisă:

Ridicăm cortul pe pioleți, bețe nu avem pentru el! Stă! Emilian Cristea îmi promite să îmi facă o po­ză și să o trimită părinților, ca să vadă cu ce mă ocup. Ne pregătim de culcare...”

Dincolo de ideea că EC n-avea altă treabă, la 66 de ani, decît să umble alături de echipe prin hivernali coclauri, în concursuri, iar totodată inevitabil era atașat creației lui de o viață, echipa Armatei Brașov...

Luînd în serios informația citată, îți spui că EC - fiind om serios - a și trimis acea poză, seniorilor Șerban.  Deci ar trebui să se găsească în arhiva familiei, ba și cu frumoasele vorbe pe care inevitabil Moșul le-ar fi scris alăturea...


Altminteri, este telurie mare în acel capitol. În sensul că aș schimba curgerea, pornind de la două premise noi.

Una, ar fi să privesc din start spre cum or arăta nevoile sufletești - a doua persoane oarecari - ce trimit la nașterea și susținerea acelui mit Cuxi.

Apoi, e de făcut un pic avocatul diavolului, spre funcționarea cuiva care vede absolut normal să mintă și toate cele, în demersul lui. Lui Mititeanu (iar din spatele-i supervizorul mai mult ori mai puțin declarat - Corina Șerban) din start cît și apoi nu li s-a apărut aiurea să exagereze și chiar mintă. Pentru că așa e mediul - rătăciți ce reclamă adevărul fiind extrem de rari. 

Mai exact ca ei gîndește și publicul dumnealor, iar pe neutri îi doare de asemenea în cot de corectitudine.

La o adică, cred că e o regulă socială nedeclarată să nu te bagi peste așa povești, căci dacă ai face-o, e pericolde extinedere a unei așa molime și asupra altor povești, de pildă acelea care susțin construcția socială ori chiar statală.

De pildă religia, ori miturile (a se citi exagerările-minciunile) care susțin o națiune - aceasta la rîndu-i susținînd statul.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu