sâmbătă, 25 iulie 2020

Viorel Nicolaescu

Am rămas cu mintea la confratele Viorel Nicolaescu.

Din ce îmi pare mie, are cea mai spumoasă (și nu din vedere cancanier) biografie, de la N. Baticu încoace.
Asta, nu doar pentru că se află longeviv, dar și pentru că a avut parcurs de viață amplu, unde echivalentul pușcăriei baticiste este plecatul din țară, la începutul anilor '80, reluînd apoi în Statele Unite aproape totul de la capăt...
„La plecare, afara de faptul ca terminasem facultatea cu 9.75 [...] ,trecusem cu brio examenele de intern,medic specialist,medic primar, doctor in științe medicale (sub conducerea Prof. Bruckner, poate cel mai distins internist pe care l-a avut România vreodată .
Păcat ca nu am timp sa va povestesc prin ce-am trecut după fuga mea din România,dar in ordinea importantei trebuie sa știți ca am invatat pentru ECFMG fiind in lagăr la München ,apoi promovat cu nota mare acest examen,am ajuns in US fără un ban și am fost găzduit de un prieten adevărat cu care mă catarasem in România (Dini Nicolae,zis Tapiru).Timpul era trecut pentru a capătă o slujba pentru anul viitor,nu mai puteam aplica așa ca timp de 8 luni am spălat vase și am șters pe jos intr-un laborator din New Jersey (eu locuind in NY) ,apoi încă 2 luni am lucrat împingând cărucioare cu medicamente într-un spital din Bronx (cea mai rea suburbie a NY-ului),in tura de noapte (11 pm - 7 am).
Când am depus aplicațiile pentru internship (da, am luat-o,chiar dela început,am dat ceasul înapoi cu 20 de ani) de frica am acceptat la primul spital care mi-a oferit contractul!
Au urmat 3 ani de intership, residency, chief residency,apoi am devenit Board Certified in both internal Medicine și geriatrics. In felul asta am reușit sa-mi deschid cabinetul meu și sa funcționez ca și Teaching Attending timp peste 30 de an. Am fost assistant profesor și Associate professor of Medicine la New York Medical College și Șt. Vincent Hospital...”
Se înțelege însă că dumnealui nu-i obligat a scrie amplu despre viața sa.
Spun doar că parcursul existențial îi este cu toate ingredientele, pentru un cititor (destupat) de azi și din viitor.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu