sâmbătă, 25 iulie 2020

21 iunie 2020. Drum montan sub amenințarea ploii.

Întrucît prognoza indica pornirea ploii pe la amiaz', am plănuit ca pînă atunci să ajung sub un anume bolovan din partea inferioară a Văii Seci (Caraiman, Bucegi).
.
Iar de acolo să casc gura la picăturile sosite din cer.
Asta, cu gîndurile care s-ar fi nimerit prin cap, în așa împrejurare
(să zicem despre cei care m-au însoțit în timp pe acolo, ori chiar alții de dinaintea ivirii subsemnatului prin ala meleaguri).
.
Lucrurile au stat exact pe dos. Ploaie pînă în locul vizat, apoi limpezire a cerului. Așa că am hălăduit prin pădurea de la poalele acelui munte (partea lui răsăriteană), cu așa prilej constatînd încă o dată că alde Caraimanul se află pe primul loc în inima-mi.
.
Mi-e teribil de drag.
Că în paralel mi-aș fi putut pierde viața pe întinsurile lui stîncoase, cîndva (eventual și în viitor), e altă discuție. 



Strada Fîntînii din Bușteni, din care pornea drumul (de fapt, potecă) omonim - cale clasică de acces în Valea Seacă a Caraimanului.
Apariția în zonă a telegondolei, cît și masive prăbușiri de arbori au făcut dificilă orientarea în lungul ei, și implicit parcurgerea. Am văzut o potecă destul de clară ce duce în VSC deasupra peretelui Piranha (sic) dar ea umblă de-a coasta spre sud, foarte probabil în direcția poienii Kalinderu

Drum imediat la ieșirea din Bușteni, în continuarea străzii Fîntinii.


Cînd iubești, orice fleac ți se pare minunat.


Aici Valea Seacă a Caraimanului e pașnică.
Dar a ținut-o tot într-un berbeleac, de sub Cruce pînă la acest nivel.

În talvegul de jos al Văii Seci.

În altă parte, priveam un copac frînt și - cu sperietura aferentă - încercat să-mi închipui cum s-au cutremurat locurile, la căderea în vînt a acelui falnic brad...


Săritoarea I, din Valea Seacă a Caraimanului (mai exact din canionul inferior al acesteia)
Cred că flancul din ultimul plan aparține așa-numitului Pinten al Picăturii.

 
Dacă nu mă înșel, este un unul din scocurile (trei la număr) ce cad de la capătul nordic al așa-numitei Diagonale (brîu pe fața estică a Caraimanului, în partea ei inferioară).
Am simțit nevoia să-i dau un nume. Mi-a venit pe limba minții al Familiilor (sic). Știu două famili care au făcut rapel pe el - cvasivertical în partea superioară.

PS
Între alte bateri de cîmpi (de fapt, munți, ai minții), s-a aflat și o definiție a dragostei, barim între oameni. Și chit că nu mie mi-o fi trecut primul, prin cap.
Se bazează pe mult autoiluzionare (în bine), asupra celuilalt, dar și asupra noastre înșine... Bașca asupra existenței în general.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu