sâmbătă, 5 noiembrie 2022

Politico-umane. Colectiv 2015, revăzut de azi.

Părerea-mi despre fenomenul de a rezultat din acel nefericit sinistru nu e nici acum una grozavă, la adresa celor care au sărit cu gura mare în urma lui. Și care voiau, cu niște ochi injectați în negru, luna de pe cer. De pildă resetarea clasei politice (care s-a întîmplat, de n-a mai putut...).
Asta, deși nu s-a înghesuit niciunul, a deveni el politician mai bun.

Cert este că zilele astea, văzîndu-mi gaia-mațul pe situație, am realizat două lucruri, legate de o mare răutate.
Una e a mea, cel care, spre deosebire de alții, intervin precum o fac în subiect.
Dar cred totuși că același lucru (adică mare răutate) îi anima și pe colectiviști. Căci altfel nu văd cum ai întoarce situația, cum o fac dumnealor, fără să te anime decisiv amintitul filon.

La chestiune, am remarcat pe Contributors-ro un material al dlui 
. Începe așa. 
„La aproape un deceniu de la tragedia de la “ Colectiv” , energia revoltei morale care a animat societatea românească în anii care au urmat pare epuizată.”
Domnul autor nu îmi pare rău, ci doar oportunist. Are nevoie (absolut uman!) să avanseze în societate. Și atunci bate la poarta unei categorii umane, prin intermediul căreia - în frunce-i, firește! -  poate sui.
Acelei categorii de compatrioți (care nu e neapărat a celor cu ochii injectați din 2015, ci a #reziștilor doritori să dea jos pe PSD + Dragnea), rîndurile dlui Stanomir îi prind bine, din motive care se pot cerceta. Firește, dumneaei nu-și bate capul dacă întreaga societate românească (căci mai sus e redactat cu articol hotărît) a marșat la presupusa revoltă, cu atît mai puțin dacă i s-a aflat realmente moralitatea în preajmă.
Ca opinie strict personală, cine își clamează moralitatea se află certamente un escroc.
În același stil, dl judecător Cristi Danileț clamează, prin apropiere:
J`accuse: toți suntem vinovați de bullying-ul și violența din școli!

Că dumnealui e un oportunist înfocat, nu e cazul a mai discuta. Doar meditez un pic la publicul care posedă nevoie de așa materiale. Unele unde, în opinia mea, semnalizăm că urmăm direcții sociale (de implementare a giubenelor occidentale de secol 21), iar totodată facem remarcată iuțeala noastră de minte (și fie că are nevoie de o portavoce, aceea a dlui Danileț).
Firește, nu e frumos a întreba, peste un an ori 20, dacă junii prin școli mari și mici au ajuns să nu se mai pocnească, cum voiau hocus-pocus, statul si suporterii săi precum C. Danileț... Eu personal, sînt convins că se vor altoi și atunci,
Asta, pentru că nu vă de ce s-ar schimba firea umană la acei pălmași, în vreme ce nu are rveo șansă a se petrece la lumea bună, cea aplaudătoare de articolul pomenit mai sus.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu