duminică, 19 martie 2023

„Alpiniști de mare valoare tehnică și umană...”


„Alpiniști de mare valoare tehnică și umană: Nae Comănescu, Niculae Baticu, Toma Boierescu, Ionel Coman, Emilian Cristea , Alexandru Floricioiu [...] și alții [...] În toate țările civilizate, toate aceste figuri de legendă sînt onorate cu statui și muzee [...] și chiar ar fi bine să începem cu domnul Nicolae Baticu și Emilian Cristea în Bușteni, așa cum bine mi-a sugerat Mihai Vasile...” (Dan Vasilescu)


Să presupunem că, la vorbele de mai sus, devii curios în baza căror date îi atribuie D.V. lui „Nae Comănescu” o mare valoare umană (asta, în condițiile în care există foarte puține informații despre respectivul).Păi, pot paria că lumea se va uita strîmb la mine, cum că stric alde corola cu minuni a lumii.
Și nicidecum la d. Vasilescu, carele inventează din greu (ba și pocindu-i numele celui suit pe soclu, acela fiind în buletin Nicolae / Nicu).

În paralel, mă uit că ultima preocupare a bine-intenționatului d. Vasilescu este să se întrebe ce și-o zice d. Baticu - de pe lumea cealaltă - despre vreo statuie a lui, lîngă a lui Cristea...

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu