MUNTE
Uman.
Am în minte un material despre Mircea Casassovici (1916-2007), care să intre în ediția II la Sus la munte...”, dar e un pic în afara tiparelor... Să văd cum împac și varza genului meu de idei, și cerințele mediului (sic).
Cu înaintașul Petru Vignali scap altminteri mai repede, căci biografia lui îmi pare mai puțin dramatică (deși deloc plată), iar totodată nu stau cu grija că pot indispune vreun urmaș al său.
Indispunerea aceea nu ar decurge din faptul că rîndurle mele s-ar afla mitocănești. Dar admit că sînt prin apropiere... Mai exact se desfășoară pe teritorii neumblate (barim prin literatura montană), iar asta îndeobște doare. Căci așa este neobișnuitul. Neașteptatul.
Oarecum asemănător, ca tehnică, este materialul pe care i l-am dedicat lui Ion Juvara (absolut întîmplător, cumnatul lui Mircea C., dar pornind și acolo de la o carte scrisa de respectivul). Admit că acolo am sărit peste cal, căci J. nu a avut treabă cu muntele, ci doar soția lui, și pentru o vreme.
PS
Nu m-aș plînge de egocentrismul subsemnatului. Căci este dublat și de putința cercetării (zic eu ca fin și onest) în celalalt.
Cum, ziceți că asta e mai rău, din punct de vedere social, decît a fi egocentric?!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu